iPad Air, Apple Watch 6 si pachetul de servicii

Burzcast #95 2020-09-18

iPad Air, Apple Watch 6 si pachetul de servicii

Gazdă: Razvan Burz

Invitați: Adrian Boioglu

In episodul 95, am stat, iar, asa cum te-am obisnuit, de vorba cu Adrian Boioglu de la boio.ro si CityPodcast despre evenimentul Apple, de 1 ora, din data de 15 septembrie 2020, in cadrul caruia s-au anuntat 2 categorii de produse cu un refresh si doua servicii - unul nou si un bundle. Am vorbit, deci, despre noul iPad Air, Apple Watch seria 6, Apple Watch SE, serviciul Apple Fitness+, indisponibil in Romania si bundle-ul Apple One.

 RSS  Apple Podcasts  Spotify  Google Podcast  Overcast  Descarcă

Detalii episod

La eveniment de o oră, discuție de o oră, dar măcar am dezbătut, împreună cu Adrian Boioglu, unul dintre cele două evenimente Apple din această toamnă (ne așteptăm să mai vedem și discutăm despre un eveniment în luna octombrie 2020).

Am luat la rând produsele, puțin subiectiv, amândoi fiind pasionați și utilizatori de produse Apple.

Personal, mi-au placut ambele produse lansate de către Apple, în data de 15 septembrie 2020 și intenționez să le achiziționez din motivele prezentate în podcast (și nu neapărat pe culoarea albastră).

Din punct de vedere al productivității, consider noul iPad Air, cu Apple Pencil și o nouă tastatură, Apple Magic Keyboard pentru iPad, un tool numai bun pentru întâlnirile cu clientii, unde pot lua repede notițe, fie că suntem față-în-față sau remote, printr-un call FaceTime. De cele mai multe ori, un MacBook Pro, pe care îl port doar la întâlnirile cu clienții nu prea face sens și reprezintă o barieră vizuală adițională măștilor necesare, uneori, în această perioadă.

Apple Watch seria 6 ar reprezenta pentru mine un upgrade de la actualul Watch seria 4, iar posibilitatea măsurării nivelului de oxigen din sânge (în special în timpul somnului) mă va ajuta să aflu mai multe despre starea mea de sănătate. Adițional, consider că funcția de always on îmi va permite să urmăresc mai simplu ora, fără să tot pornesc iluminarea ecranului.

Nu în ultimul rând consider foarte util un Apple Watch SE, în special pentru cei din afara generației noastre (conform datelor statistice, majoritatea ascultătorilor suntem în "sandwich" - între copiii și părinții noștri).

Doresc să îmi cer scuze pentru calitatea audio scăzută, pe un tronson de circa 2 minute (00:51:50 și 00:53:42) când Rodecaster Pro-ul meu a decis că preamplificatorul său "trebuie" să mă pună în încurcătură.

Burzcast Podcast

Episoade din arhivă

Despre SEO si online marketing cu Ela Iliesi

109: Despre SEO si online marketing cu Ela Iliesi

Am discutat iar cu Ela Iliesi, Specialist SEO la eJobs si trainer de SEO si marketing digital la Rezistenta Online. Ela ne-a spus ce inseamna SEO la inceput de 2022, ce trebuie si ce nu trebuie sa facem in Search Engine Marketing si cat optimizam website-ul pentru motoarele de cautare, versus vizitatorii site-urilor noastre.

Ascultă episodul 2022-01-07
Radu Milos si pontajul online

108: Radu Milos si pontajul online

Am discutat cu Radu Milos, CTO and Founder al Elysian Software despre aplicatia de pontaj electronic, Tassis. Printre altele, am mai dezbatut probleme ce tin de productia de software. Am aflat ce face Elysian Software si ce tehnologii utilizeaza. In aftershow am discutat putin despre problema invatamantului la distanta, aplicat in special in Universitatile din tara.

Ascultă episodul 2021-10-20
DevTalks Reimagined 2021

107: DevTalks Reimagined 2021

Am stat, asa cum era traditia, de vorba, despre DevTalks Reimagines, 2021, cu Andreea Tudorache de la Catalyst, despre DevTalks-ul de anul acesta. Fiind an de pandemie, din pacate, si editia din anul acesta se va desfasura tot online, live, in intervalul 9-11 iunie 2021.

Ascultă episodul 2021-06-06
Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

106: Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

Am discutat cu Ionel "i0n1ca" Rohneanu despre noile produse Apple lansate la evenimentul live din data de 20 aprilie 2021, "Spring Loaded". Am discutat despre iPad Pro cu procesor M1, AirTags, noul Apple TV 4K, iMac-urile de 24", cu procesoare M1 si alte chestii referitoare la Apple.

Ascultă episodul 2021-05-01
Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

105: Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

In acest episod Burzcast Short Audio Experience raspund unei intrebari referitoare la securizarea website-urilor si, in special, ale celor WordPress.

Ascultă episodul 2021-04-05
Despre micON, cu Adrian Boioglu

104: Despre micON, cu Adrian Boioglu

In acest episod discut cu Adrian Boioglu, jurnalist constantean, antreprenor si co-hostul meu la celalalt podcast pe care il realizez, micON, despre... podcastul micON.

Ascultă episodul 2021-03-29