De ce ne place WordPress

Burzcast #35 2016-07-03

De ce ne place WordPress

Gazdă: Razvan Burz

Invitați: Adrian Boioglu

Am realizat, iar, împreună cu Adrian Boioglu un podcast comun, TechVolution și Burzcast, de data aceasta pe teme WordPress. De ce și ce ne place (la) WordPress pentru blogging, podcasting și site-uri de companii.

Mulțumim sponsorilor/susținătorilor acestui episod:

  • PodTrac
    Împreună cu PodTrac dorim să aflăm mai multe despre ascultătorii de podcasturi din lume. Îți mulțumesc și te apreciez dacă mă ajuți cu acest chestionar. Mai mult, completându-l intri în tragerea la sorți care îți poate aduce 1 an de hosting gratuit pentru proiectul tău bazat pe WordPress. Mai multe detalii în emisiune.
 RSS  Apple Podcasts  Spotify  Google Podcast  Overcast  Descarcă

Detalii episod

Am discutat teme generale WordPress, din punct de vedere al unui jurnalist, blogger și utilizator de WordPress de peste 10 ani (Adrian) și din perspectiva unui developer pe WordPress, care preferă oricând să construiască un site, temele și plug-inurile necesare pe bază de CMS WordPress decât orice altceva.

Undeva, inserat pe parcursul acestui episod avem un concurs la care îți oferim 1 an de WordPress hosting și 30 de minute de consultanță pentru realizarea sau optimizarea site-ului realizat pe WordPress. Află mai multe detalii în emisiune. Succes!

Am început podcastul amintindu-ne amândoi de unde am început noi cu WordPress-ul și de unde a început WordPress. Cum s-a conturat termenul de web log (blog) și de dificultatea updatarii blogurilor WordPress.

Atât Adrian cât și eu am prezentat modurile în care ne place să îl utilizăm și ce clienți folosim pentru a posta conținut nou pe blog.

Am prezentat, subiectiv, ce ne place și ce nu ne place fiecăruia la WordPress și până unde se poate merge cu customizarea lui.

Fiind developer în cadrul business-ului propriu, am realizat site-uri pe bază de WordPress și este platforma mea preferată când vine vorba de un proiect nou, în defavoarea altor CMS-uri sau a site-urilor custom-made, chiar și a celor pe bază de ASP.NET MVC (considerate de companiile de mari dimensiuni ca fiind "la crème de la crème" pentru business-urile lor).

Cu un număr tot mai mare de companii (de mari dimensiuni) din întreaga lume, care îl adoptă, WordPress câștigă tot mai mult teren pe toate verticalele. Adrian a menționat o serie de exemple de la hoteluri și pensiuni care utilizează WordPress pentru prezentare și rezervări online, precum și mulți candidați la primăriile țării care utilizau WordPress pentru site-urile de campanie electorală.

La rândul meu am amintit o serie de proiecte care rulează foarte bine pe WooCommerce și WordPress, chiar și pe servere cu shared hosting, setate corect și corespunzător.

Am trecut în revistă apoi o mână de companii care hostează site-urile WordPress, de care suntem mulțumiți și pe care îi utilizăm pentru proiectele noastre sau ale clienților mei.

Fiind amândoi podcasteri, nu am putut să nu discutăm despre WordPress pentru podcasting. Am prezentat migrarea Burzcast de la WordPress la custom-made și înapoi la WordPress, de care m-am "reîndrăgostit".

Spre final am discutat securitatea site-urilor WordPress, prezentând fiecare dintre noi cazuri în care site-urile au fost atacate sau utilizate pentru distribuția de malware.

Burzcast Podcast

Episoade din arhivă

Despre SEO si online marketing cu Ela Iliesi

109: Despre SEO si online marketing cu Ela Iliesi

Am discutat iar cu Ela Iliesi, Specialist SEO la eJobs si trainer de SEO si marketing digital la Rezistenta Online. Ela ne-a spus ce inseamna SEO la inceput de 2022, ce trebuie si ce nu trebuie sa facem in Search Engine Marketing si cat optimizam website-ul pentru motoarele de cautare, versus vizitatorii site-urilor noastre.

Ascultă episodul 2022-01-07
Radu Milos si pontajul online

108: Radu Milos si pontajul online

Am discutat cu Radu Milos, CTO and Founder al Elysian Software despre aplicatia de pontaj electronic, Tassis. Printre altele, am mai dezbatut probleme ce tin de productia de software. Am aflat ce face Elysian Software si ce tehnologii utilizeaza. In aftershow am discutat putin despre problema invatamantului la distanta, aplicat in special in Universitatile din tara.

Ascultă episodul 2021-10-20
DevTalks Reimagined 2021

107: DevTalks Reimagined 2021

Am stat, asa cum era traditia, de vorba, despre DevTalks Reimagines, 2021, cu Andreea Tudorache de la Catalyst, despre DevTalks-ul de anul acesta. Fiind an de pandemie, din pacate, si editia din anul acesta se va desfasura tot online, live, in intervalul 9-11 iunie 2021.

Ascultă episodul 2021-06-06
Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

106: Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

Am discutat cu Ionel "i0n1ca" Rohneanu despre noile produse Apple lansate la evenimentul live din data de 20 aprilie 2021, "Spring Loaded". Am discutat despre iPad Pro cu procesor M1, AirTags, noul Apple TV 4K, iMac-urile de 24", cu procesoare M1 si alte chestii referitoare la Apple.

Ascultă episodul 2021-05-01
Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

105: Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

In acest episod Burzcast Short Audio Experience raspund unei intrebari referitoare la securizarea website-urilor si, in special, ale celor WordPress.

Ascultă episodul 2021-04-05
Despre micON, cu Adrian Boioglu

104: Despre micON, cu Adrian Boioglu

In acest episod discut cu Adrian Boioglu, jurnalist constantean, antreprenor si co-hostul meu la celalalt podcast pe care il realizez, micON, despre... podcastul micON.

Ascultă episodul 2021-03-29