Ah, mai era ceva

Burzcast #98 2020-11-11

Ah, mai era ceva

Gazdă: Razvan Burz

Invitați: Adrian Boioglu, Ionut Balan, Ionel Rohneanu

Episodul 98 a fost realizat in timpul livestream-ului publicat impreuna cu oamenii faini: Adrian Boioglu, Ionel Rohneanu si Ionut Balan, odata cu keynote-ul Apple de lansare a noilor device-uri, in jurul procesoarelor Apple SoC, M1.

Mulțumim sponsorilor/susținătorilor acestui episod:

 RSS  Apple Podcasts  Spotify  Google Podcast  Overcast  Descarcă

Detalii episod

Ne-am adunat iar, în fața camerelor și a microfoanelor, Adrian Boioglu, Ionuț Bălan, Ionel Rohneanu și cu mine, pe parcursul a două ore și am discutat, în parte chiar în timpul keynote-ului live al Apple din noiembrie 2020.

Cred că acesta a fost ultimul eveniment Apple din anul 2020, dar unul dintre cele mai interesante și care va intra bine în istoria tehnologiei: momentul în care Apple a făcut primul pas spre noua arhitectură proprietară, Apple System on a CHIP, M1.

În cadrul evenimentului, din care am extras direct materialul audio, mai puțin partea în care am făcut referire la tronsonul "banat" de către YouTube, am văzut prezentate noile produse lansate pe noua arhitectură: Mac Mini, MacBook Air și MacBook Pro.

Personal sunt foarte încântat de această tranziție, deși trebuie să recunosc faptul că, în prima fază am fost puțin sceptic și ușor temător de ce ar putea însemna această tranziție. În urma evenimentului, însă, sunt dornic și abia aștept să achiziționez un nou MacBook Pro pe arhitectura Apple SoC, M1.

Burzcast Podcast

Episoade din arhivă

Despre SEO si online marketing cu Ela Iliesi

109: Despre SEO si online marketing cu Ela Iliesi

Am discutat iar cu Ela Iliesi, Specialist SEO la eJobs si trainer de SEO si marketing digital la Rezistenta Online. Ela ne-a spus ce inseamna SEO la inceput de 2022, ce trebuie si ce nu trebuie sa facem in Search Engine Marketing si cat optimizam website-ul pentru motoarele de cautare, versus vizitatorii site-urilor noastre.

Ascultă episodul 2022-01-07
Radu Milos si pontajul online

108: Radu Milos si pontajul online

Am discutat cu Radu Milos, CTO and Founder al Elysian Software despre aplicatia de pontaj electronic, Tassis. Printre altele, am mai dezbatut probleme ce tin de productia de software. Am aflat ce face Elysian Software si ce tehnologii utilizeaza. In aftershow am discutat putin despre problema invatamantului la distanta, aplicat in special in Universitatile din tara.

Ascultă episodul 2021-10-20
DevTalks Reimagined 2021

107: DevTalks Reimagined 2021

Am stat, asa cum era traditia, de vorba, despre DevTalks Reimagines, 2021, cu Andreea Tudorache de la Catalyst, despre DevTalks-ul de anul acesta. Fiind an de pandemie, din pacate, si editia din anul acesta se va desfasura tot online, live, in intervalul 9-11 iunie 2021.

Ascultă episodul 2021-06-06
Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

106: Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

Am discutat cu Ionel "i0n1ca" Rohneanu despre noile produse Apple lansate la evenimentul live din data de 20 aprilie 2021, "Spring Loaded". Am discutat despre iPad Pro cu procesor M1, AirTags, noul Apple TV 4K, iMac-urile de 24", cu procesoare M1 si alte chestii referitoare la Apple.

Ascultă episodul 2021-05-01
Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

105: Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

In acest episod Burzcast Short Audio Experience raspund unei intrebari referitoare la securizarea website-urilor si, in special, ale celor WordPress.

Ascultă episodul 2021-04-05
Despre micON, cu Adrian Boioglu

104: Despre micON, cu Adrian Boioglu

In acest episod discut cu Adrian Boioglu, jurnalist constantean, antreprenor si co-hostul meu la celalalt podcast pe care il realizez, micON, despre... podcastul micON.

Ascultă episodul 2021-03-29