Blogging si podcasting pe bani

Burzcast #24 2015-07-12

Blogging si podcasting pe bani

Gazdă: Razvan Burz

Invitați: Florin Roșoga

Impreuna cu Florin Rosoga, de la florinrosoga.ro, am stat de vorba despre blogging si podcasting in Romania. Daca se poate monetiza blogging-ul sau podcasting-ul si cat de important este ca, atunci cand incepem un business in new media sa avem angajat un coach.

Mulțumim sponsorilor/susținătorilor acestui episod:

  • eMag.ro
    eMag.ro este cel mai mare retailer online din România, oferind spre vânzare, prin website-ul propriu, cele mai variate produse atât din domeniul IT&C, cât și din alte domenii precum îngrijirea animalelor de companie, cârți, muzică, accesorii auto și multe altele. O parte din echipamentele utilizate la Burzcast au fost achiziționate de la eMag.ro.
 RSS  Apple Podcasts  Spotify  Google Podcast  Overcast  Descarcă

Detalii episod

Florin Roșoga este consultant și autor și scrie pe florinrosoga.ro, site-ul său fiind în acest moment cel mai citit blog de dezvoltare personală.

Florin nu stă departe nici de podcasting, astfel că de curând a început un podcast dedicat antreprenorilor și persoanelor care vor să facă schimbarea de la angajat la propriul business.

Am început prin a afla cum a început Florin să scrie, să aibă un blog și ce pași a urmat pentru a ajunge unul dintre cei mai renumiți bloggeri din România.

Am aflat despre blogurile din România, care nu sunt axate pe o anumită nișă ci sunt toate foarte generice. Blogurile de nișă sunt cele care pot fi mai ușor monetizate.

Este important ca pentru a putea câștiga de pe urma unui blog să aducem și o serie de produse, fie fizice fie produse electronice, sub forma unor cărți electronice sau audio.

Florin oferă și consultanță pentru optimizarea și monetizarea blogurilor.

Din păcate la noi în țară, majoritatea bloggerilor nu oferă un newsletter, iar aici am aflat cât de important este ca să avem un newsletter pe care să îl trimitem oamenilor interesați să primească informații noi despre domeniul în care activăm și să îi implicăm în comunitate. Un newsletter bine gândit și realizat reprezintă o modalitate foarte bună prin care putem atrage cumpărători, monetizând astfel un blog.

În partea a doua l-am întrebat pe Florin despre noul său podcast. Am aflat modul în care îl realizează, cât durează să îl editeze și ce planuri are cu acest podcast de antreprenoriat.

Florin și-a exprimat și el regretul față de absența podcasturilor românești, iar această absență reprezintă o problemă care limitează modalitățile de monetizare ale acestei forme de new media.

La final am discutat puțin despre ce hosturi de podcasturi există, de ce este bine să utilizăm un host de podcasturi și cum procesăm sau post-procesăm un podcast audio cu Auphonic.

Burzcast Podcast

Episoade din arhivă

Despre SEO si online marketing cu Ela Iliesi

109: Despre SEO si online marketing cu Ela Iliesi

Am discutat iar cu Ela Iliesi, Specialist SEO la eJobs si trainer de SEO si marketing digital la Rezistenta Online. Ela ne-a spus ce inseamna SEO la inceput de 2022, ce trebuie si ce nu trebuie sa facem in Search Engine Marketing si cat optimizam website-ul pentru motoarele de cautare, versus vizitatorii site-urilor noastre.

Ascultă episodul 2022-01-07
Radu Milos si pontajul online

108: Radu Milos si pontajul online

Am discutat cu Radu Milos, CTO and Founder al Elysian Software despre aplicatia de pontaj electronic, Tassis. Printre altele, am mai dezbatut probleme ce tin de productia de software. Am aflat ce face Elysian Software si ce tehnologii utilizeaza. In aftershow am discutat putin despre problema invatamantului la distanta, aplicat in special in Universitatile din tara.

Ascultă episodul 2021-10-20
DevTalks Reimagined 2021

107: DevTalks Reimagined 2021

Am stat, asa cum era traditia, de vorba, despre DevTalks Reimagines, 2021, cu Andreea Tudorache de la Catalyst, despre DevTalks-ul de anul acesta. Fiind an de pandemie, din pacate, si editia din anul acesta se va desfasura tot online, live, in intervalul 9-11 iunie 2021.

Ascultă episodul 2021-06-06
Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

106: Noile produse Apple, cu Ionel Rohneanu

Am discutat cu Ionel "i0n1ca" Rohneanu despre noile produse Apple lansate la evenimentul live din data de 20 aprilie 2021, "Spring Loaded". Am discutat despre iPad Pro cu procesor M1, AirTags, noul Apple TV 4K, iMac-urile de 24", cu procesoare M1 si alte chestii referitoare la Apple.

Ascultă episodul 2021-05-01
Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

105: Securizarea website-urilor WordPress si politici de securitate

In acest episod Burzcast Short Audio Experience raspund unei intrebari referitoare la securizarea website-urilor si, in special, ale celor WordPress.

Ascultă episodul 2021-04-05
Despre micON, cu Adrian Boioglu

104: Despre micON, cu Adrian Boioglu

In acest episod discut cu Adrian Boioglu, jurnalist constantean, antreprenor si co-hostul meu la celalalt podcast pe care il realizez, micON, despre... podcastul micON.

Ascultă episodul 2021-03-29