Despre Burzcast Podcast

Cei mai faini invitați vin la Burzcast Podcast

Jim Rohn spunea că "You are the average of the five people you spend the most time with."
Petrece timp de calitate în compania unor invitați faini, precum:

Mădălina Vasiu

Managing Partner la Grai Media


 

Paul Ardeleanu

Antreprenor, Speaker, Senior Software Engineer


 

Monica Disculescu

Senior Engineer la Google


 

Adrian Boioglu

Jurnalist, antreprenor


 

Nicoleta Benga

Enterprise Sales Plays Program Manager, Cisco


 

Cosmin Tătaru

Antreprenor, fondator Windows fără Limite, Microsoft MVP


 

Flavia Hirișcău

Blogger la NoiDoiSiBebe.ro


 

Dan Berte

Director IoT la BitDefender


 

Roxana Bălan

Antreprenor, co-fondator This Is Not a Storm


 

Tudor Bîrlea

Antreprenor, co-fondator This Is Not a Storm


 

Raluca Crișan

Travel Blogger la Borderless.ro


 

Vlad Tăușance

Antreprenor, fondator People & People


 

Melania Galea

Antreprenor, co-fondator Catwalk15


 

Florin Roșoga

Antreprenor, autor, mentor personal


 

Ela Iliesi

Antreprenor, co-fondator Rezistența Online


 

Mihai Tătăran

Antreprenor, Microsoft Regional Director


 

Andreea Stör

Antreprenor, fondator Floristiq Art


 

Ionuț Bălan

Microsoft MVP, Analist IT


 

Andreea Tudorache

Community Manager, Catalyst


 

Radu Vunvulea

Microsoft Azure MVP, Microsoft Regional Director


 

Patricia Iordache

Marketing Manager, VELUX


 

Despre Burzcast

Fondat și găzduit de către Răzvan Burz, cu sediul în Cluj-Napoca, România, Burzcast este primul site românesc care a readus podcasturile tehnice și de business în România! Operând din anul 2014, Burzcast se diferențiaza prin a fi unul dintre primele podcast-uri audio din România, rămânând activ și la 8 ani de la lansarea acestuia. Continutul este cunoscut datorită opiniilor obiective și gazdelor care partajează cu tine informații de cea mai bună calitate.

Formatul podcast-ului Burzcast este mixt, astfel că poți obține știri de ultimă oră din domeniul tehnologiei, tendințe viitoare, securitate cibernetică si tutoriale din domeniul tech și subiecte despre business, toate împachetate în episoade de podcast informative și distractive. În plus, vei primi recenzii tehnice, recomandări, sfaturi și instrucțiuni de la cei mai buni din industrie. Emisiunile noastre sunt disponibile în format audio, la care adăugăm mai mult video și articole pentru ca tu să le poți consuma în funcție de preferințe.

Burzcast se diferențiaza și prin experiența de peste 8 ani în podcasting și în domeniile tratate în podcast, prin faptul că suntem un podcast complet independent, liber de influența editorială din partea intereselor corporative sau de afaceri, mari sau mici. Acest lucru ne permite să tratăm subiectele obiectiv și onest.

Discutăm în Burzcast subiecte variate din domeniile tehnologiei și business și aproape sigur poți găsi ceva care să te intereseze sau care să te ajute într-un mod, deoarece avem sau aducem invitați care au cunoștințele necesare din domeniul tehnologiei, pentru a oferi valoare prin fiecare piesă de conținut pe care o oferim.

Burzcast reprezintă conținut gratuit, oferit consumatorilor și a atras deja peste 903 mii de ascultări doar pe partea de podcast audio.

Apariții în presa mainstream

Întrebari frecvente

Un podcast este un show în format digital, înregistrată sau salvată într-un format digital, audio sau video. Conținutul acestuia este apoi postat pe Internet pentru consum.

Acest conținut digital de orice fel ar fi poate fi descarcat de către oricine dorește sau de cine are acces la acel URL de download, prin intermediul site-ului public al producătorului sau prin subscrierea la fluxul RSS al respectivului podcast.

Burzcast este un site de conținut new media al lui Răzvan Burz, realizat din vara anului 2014, după o serie de podcasturi începute, dar abandonate în 2009, când în România termenul de podcast era mult mai puțin cunoscut decât acum.

Am cunoștințe avansate în domeniul IT: de profesie și la bază fiind software developer.

Am lucrat 3 ani (2006 - 2009) la departamentul tehnic al unui computer shop local, apoi am trecut exclusiv pe partea de software development. Datorită lucrului cu clienții companiei mele, am fost purtat printr-o miriadă de verticale.

Emisiunea audio (podcastul audio), in format MP3, dispune de un flux RSS prin intermediul căruia podcastul este preluat de către directoarele și platformele de podcasting, notițele episodului și o serie de keywords. Tot conținutul este mereu disponibil prin intermediul site-ului oficial al podcastului românesc, Burzcast.

Pe lângă podcastul audio, Burzcast cuprinde articole și conținut video. Blogul conține textele realizate, începând din anul 2009, scrise de către mine. Video log-ul (vlog) conține emisiuni video pre-înregistrare. Dacă ești membru Burzcast VIP, primești conținut adițional, la care vizitatorii website-ului au acces limitat sau restricționat.

Burzcast VIP este newsletterul Burzcast, prin intermediul căruia abonații primesc conținut util din domeniile tratate de Burzcast, oferte și discount-uri pentru produse și servicii, ore de consultanță gratuită și multe altele, toate acestea fiind restricționate și oferite exclusiv membrilor Burzcast VIP.

Tu faci parte din comunitatea Burzcast VIP?

Cea mai importantă componentă a Burzcast este podcastul audio. Numărul ascultărilor depășește acum 903 mii, fiind redat în multe țări în jurul lumii.

Într-un podcast audio, precum este Burzcast, unul sau mai mulți experți împărtășesc din experiența și expertiza lor cu ascultătorii. În mod normal un consultant experimentat nu beneficiază de timpul necesar să ofere fiecărei persoane 30 de minute de consultanță. În cadrul unui podcast, experții împărtășesc gratuit din cunoștințele lor cu oricine dorește să îi asculte. Nu este, oare, acesta un cadou frumos pentru dezvoltarea personală?

Subiectele discutate într-un podcast pot varia, de la tehnologii, la știri, subiecte politice, religioase, legale, opinii, practic orice se poate scrie într-un blog. Un alt bun exemplu sunt podcasturile oferite sub formă de completare a lecțiilor profesorilor, cu exemple noi, studii de caz și orice nu este prezentat în manualele actuale. Aceste materiale sunt apreciate de către studenți sau cercetători în domeniu, transformând astfel deschiderea pe care un material îl are la nivel național sau chiar mondial.

Fiecare dintre cele trei forme de new media are avantajele și dezavantajele sale. Mizez mult pe componenta audio deoarece ea ne ajută să "câștigăm timp", permițând unui ascultător să efectueze multiple acțiuni concomitent. Astfel, poți asculta un podcast în timpul unei deplasări, în timp ce faci fitness, curat în casă sau lucrezi ceva care nu necesită toată atenția ta. Nu poți face acest lucru nici cu un blog, unde trebuie să te concentrezi complet la ceea ce citești și nu îl poți consuma, de exemplu, la volan, nici un un vlog, care necesită și mai multă atenție din partea ta. Partea cea mai simpatică este că multe persoane doar ascultă vlog-urile.

Gary Vaynerchuk recunoște că "The future is audio and voice" și demonstrează motivul pentru care, încercând să acumulăm din ce în ce mai multe date, putem câștiga timp prin intermediul conținutului audio, denumit podcast.

Ah și dacă nu ne crezi, învață de ce Apple dezvoltă activ platforma lor de podcasting, de ce Spotify investește sume imense în podcasting și podcasturi și de ce SiriusXM a cumpărat platforma de podcasting Simplecast.

NU! Un podcast audio este conținut over-the-top și poate fi ascultat on-demand. Acest lucru înseamnă că un podcast poate fi ascultat atunci când dorești, de unde dorești, de câte ori dorești.

Poți începe să asculți un podcast seara, când pregătești cina, iar dimineața să recapitulezi pasajele mai importante, pentru a lua notițe sau îl poți finaliza de ascultat doar dimineață sau în pauza de prânz de a doua zi. Nu se poate face acest lucru cu o emisiune la radio/TV, pe care trebuie să o consumi (asculți/vizionezi) atunci când ea este difuzată, nu după dorința ta. În acest lucru constă și avantajul! Faptul că acest conținut îl consumi când dorești tu, nu când consideră realizatorii/decidenții postului radio/TV că trebuie ascultat.

De asemenea, un podcast are de obicei scopul de a fi ascultat la cerere, de aceea postarea emisiunilor din arhiva a unor posturi de radio sau TV, cum procedează multe dintre ele la noi în țară, nu reprezină un podcast ci doar o arhivă postată online.

Ce este un podcast?

Conținut audio sau video

Conținut pre-înregistrat, în format audio sau video, disponibil pentru consum la cerere. Emisiunile TV și radio de arhivă nu sunt podcasturi.

Făcut pentru partajare

Partajează conținutul cu prietenii, cunoscuții și follower-ii tăi prin orice mediu digital și rețea de socializare.

Consumabil oricând

Poți consuma podcasturile oricând nu îți este la îndemână să citești un articol pe blog. Ascultă în mașină, în timp ce faci fitness sau curățenie.

Burzcast

Istoria Burzcast

Burzcast Podcast Romanesc

Realizat de către Răzvan Burz


Răzvan este programator, podcaster, blogger, gamer de weekend și consumator de cafea, în vârstă de 37 ani, născut și crescut în frumosul oraș Cluj-Napoca din România.

Realizează acest podcast, Burzcast, de mai bine de 8 ani și a avut ocazia să fie inspirat de o miriadă de antreprenori, analiști, jurnaliști și oameni din tech, pe care a avut plăcerea și onoarea să îi aibă invitați în podcast.

Răzvan crede în filosofia de business a lui Paul Jarvis, care îndrumă spre păstrarea companiei cât de mică posibil, pentru un timp cât mai mult timp. Acesta este și motivul pentru care business-ul său angajează sau face outsourcing la serviciile pe care le oferim, doar atunci când este nevoie și doar pe proiectele pe care este necesar acest lucru.

Să lucreze pentru el sau să gestioneze echipe de developeri s-a dovedit a fi o experiență mai mult decât interesantă. A fost și este în continuare implicat, în anumită măsură în proiecte pentru clienți din țări precum România, Germania, Olanda, Marea Britanie, Franța, Italia, Canada, Iran, Emiratele Arabe și Statele Unite ale Americii, oferindu-le produse și servicii pe o miriadă de verticale.

Răzvan crede într-o lume în care oamenii pot utiliza tehnologia ca parte integrată din viața lor pentru a le îmbunătății viața, a-i face mai productivi și pentru a le înlezni comunicarea.Despre Răzvan Burz

Ascultă un podcast, oriunde esti

Dacă nu ai timp să studiezi ceva nou, ascultă un podcast!
Dacă nu ai timp să citești ceva, ascultă un podcast!
Dacă faci ceva de rutină, ascultă un podcast!

Ascultă Burzcast Podcast!