Rezultatele căutării după:
Am stat de vorba cu amicul Florin Rosoga despre situatia podcasturilor si a podcastingului din Romania. In ultimii doi ani podcasturile romanesti au inceput sa apara pe toate platformele. Credem ca romanii au inceput, insfarsit, sa descopere avantajele si posibilitatile podcastingului si in Romania. Cu Florin tratam exact aceste aspecte si te invatam cum sa realizezi, gestionezi si cresti un podcast romanesc, in baza cunostintelor noastre.
Datorita intrebarilor pe care le-am primit prin email si a unor actiuni de mentenanta a unor website-uri realizate de noi, pe baza de WordPress, am decis sa lansam un episod in care sa tratez problema mentenantei, a curatarii media library-ului din WordPress si cum sa optimizam imaginile pe care le postam in WordPress.
Cosmin Tataru, antreprenor si colaborator Kinsta pe zona de migrari WordPress, a revenit la Burzcast pentru a sta de vorba despre ce ni s-a parut noua mai important in 2021, din perspectiva a doi developeri, creatori de website-uri si pasionati de Apple si Microsoft.
Am discutat iar cu Ela Iliesi, Specialist SEO la eJobs si trainer de SEO si marketing digital la Rezistenta Online. Ela ne-a spus ce inseamna SEO la inceput de 2022, ce trebuie si ce nu trebuie sa facem in Search Engine Marketing si cat optimizam website-ul pentru motoarele de cautare, versus vizitatorii site-urilor noastre.
Am discutat cu Radu Milos, CTO and Founder al Elysian Software despre aplicatia de pontaj electronic, Tassis. Printre altele, am mai dezbatut probleme ce tin de productia de software. Am aflat ce face Elysian Software si ce tehnologii utilizeaza. In aftershow am discutat putin despre problema invatamantului la distanta, aplicat in special in Universitatile din tara.
Am stat, asa cum era traditia, de vorba, despre DevTalks Reimagines, 2021, cu Andreea Tudorache de la Catalyst, despre DevTalks-ul de anul acesta. Fiind an de pandemie, din pacate, si editia din anul acesta se va desfasura tot online, live, in intervalul 9-11 iunie 2021.
Am discutat cu Ionel "i0n1ca" Rohneanu despre noile produse Apple lansate la evenimentul live din data de 20 aprilie 2021, "Spring Loaded". Am discutat despre iPad Pro cu procesor M1, AirTags, noul Apple TV 4K, iMac-urile de 24", cu procesoare M1 si alte chestii referitoare la Apple.
In acest episod Burzcast Short Audio Experience raspund unei intrebari referitoare la securizarea website-urilor si, in special, ale celor WordPress.
In acest episod discut cu Adrian Boioglu, jurnalist constantean, antreprenor si co-hostul meu la celalalt podcast pe care il realizez, micON, despre... podcastul micON.
Am discutat despre noul ei podcast, 'Thinking Made Visible' si despre grupul Grai, cu Madalina Vasiu. Daca inca nu asculti si podcasturile Madalinei, te invit ca, imediat ce termini de ascultat Burzcast, sa urmaresti si podcastul ei, 'Thinking Made Visible'. Afla din acest episod mai multe despre podcastul Madalinei si unde il poti asculta.
In Episodul 102 am avut-o invitata, iar, pe Raluca Crisan, cu care am discutat despre calatorii. Daca in Burzcast 67 am discutat despre calatorie in general, plus recomandari si site-ul ei, borderless.ro, acum am vorbit exclusiv in contextul pandemiei prezente de mai bine de 1 an.
Impreuna cu Alina Catalina Banuleasa am discutat, ca intre prieteni, despre design, ce inseamna design de calitate si despre initiativa ei de a fonda o serie de cursuri de design care pun cursantii sa rezolve probleme, hands-on, pe teme adunate de la companii din diverse domenii.
Am ajuns, dupa ceva vreme si la episodul cu numarul 100. Am dorit si am promis ca facem un episod de AMA (ask me anything), in care voi raspunde intrebarilor ascultatorilor, toate intrebarile care nu au primit, inca, un raspuns in perioada aceasta, la Burzcast Short Audio Experience.
Am avut-o, iar, invitata pe Oana Madalina Vasiu cu care am discutat despre avatarul de client. Am cules o miriada de intrebari si comentarii referitoare la input-ul Madalinei in cadrul podcastului precedent si am reusit sa canalizam discutia, printre o gluma si cate o intrebare de la ascultatori, spre realizarea si utilitatea avatarului de client, in toate formele sale.
Episodul 98 a fost realizat in timpul livestream-ului publicat impreuna cu oamenii faini: Adrian Boioglu, Ionel Rohneanu si Ionut Balan, odata cu keynote-ul Apple de lansare a noilor device-uri, in jurul procesoarelor Apple SoC, M1.
Am discutat, impreuna cu un panel format din oameni faini precum Ionut Balan de la mobzine.ro, Adrian Boioglu de la boio.ro si Ionel Rohneanu de la isay.ro, in direct, in timpul keynote-ului Apple din 13 octombrie 2020, lansarea iPhone 12, iPhone 12 Pro si HomePod Mini.
Am discutat cu Adrian Boioglu despre produsele Apple pe care le utilizam, despre serviciile Apple pentru care platim lunar abonament si motivele mai mult sau mai putin obiective pentru care am decis sa incorporam in viata si munca noastra aceste produse, in locul altora de la companii concurente.
In episodul 95, am stat, iar, asa cum te-am obisnuit, de vorba cu Adrian Boioglu de la boio.ro si CityPodcast despre evenimentul Apple, de 1 ora, din data de 15 septembrie 2020, in cadrul caruia s-au anuntat 2 categorii de produse cu un refresh si doua servicii - unul nou si un bundle. Am vorbit, deci, despre noul iPad Air, Apple Watch seria 6, Apple Watch SE, serviciul Apple Fitness+, indisponibil in Romania si bundle-ul Apple One.
Impreuna cu Ionut Balan, co-host-ul meu pentru acest episod, am discutat despre scoala online, posibilitatea scolii hibride si cum ar trebui sa functioneze acestea in conditiile speciale cauzate de pandemia de COVID-19.
Am stat de vorba, printre o gluma si voie buna, cu Oana Madalina Vasiu, Managing Partner la Grai Media. Am discutat despre marketing, continut, webinarii, lansari corecte si de succes, avatar-uri, walled gardens si am raspuns intrebarilor trimise la rubrica Tu faci Burzcast-ul!.
In acest episod #BSAX (Burzcast Short Audio Experience) am facut o analiza a situatiei Apple App Store versus Microsoft Project xCloud.
Am avut placerea de a sta de vorba cu Ionut Balan, Windows Insider MVP, gadget enthusiast, analist IT, fost redactor sef la revista CHIP, autor si co-fondator al website-ului de tehnologie, Mobzine.ro. Impreuna cu el am discutat tech, despre testarea produselor software si hardware si am atins subiectul invatamantului la distanta si hibrid in Romania.
In acest episod BSAX am raspuns unei probleme des intalnite la site-urile clientilor nostri: site-urile nu sunt gasite corect in motoarele de cautare. Acest lucru se datoreaza lipsei de continut, iar continutul este ceea ce face site-ul sa fie relevant mereu in cautari. Ideea este simpla: inainte de a-mi putea vinde ceva trebuie sa imi captezi atentia. Imi poti povesti apoi despre ceea ce vrei cu adevarat sa imi oferi. Productia de continut si rezultatele acesteia se vor vedea in timp, peste cativa ani, dar merita!
Am discutat si glumit cu Adrian Boioglu despre ziua istorica pentru Apple. Aceasta data coincide cu evenimentul WWDC (World Wide Developer Conference) 2020, cand Apple a anuntat o schimbare de arhitectura: trecerea tuturor computerelor sale Mac pe Apple Silicon (SoC-uri proprietare bazate pe arhitectura ARM). Am discutat si prezentat si opiniile noastre referitoare la aparitiile si lansarile software din aceasta editie exclusiv online a WWDC.
Am discutat cu Irina Nicoleta Scarlat despre Fintech-ul Revolut. Cati utilizatori are Revolut in Romania, ce produse bancare ofera, prin ce se diferentiaza de bancile comerciale prezente in Romania si cum au inceput acestea din urma sa devina mai digitale odata cu aparitia Fintech-urilor. Nu am uitat sa trecem in revista noul produs, Revolut Junior si am aflat ce ne pregateste Revolut pe partea de parteneriate cu unii comercianti.
Am discutat in acest episod, impreuna cu Tudor Damian de la ITCamp, despre evenimentul care va avea loc, anul acesta doar online, in data de 8 octombrie 2020. Am aflat putin din istoria ITCamp, ce speakeri vor prezenta si cum unul dintre speakerii pe care eu ii astept era cat pe ce sa vina, daca evenimentul mai avea loc in acelasi format ca in ultimii 9 ani.
Am discutat despre cum va fi DevTalks 2020, ce inseamna Reimagined si cum vei putea participa la DevTalks din confortul propriei locuinte, dar pastra si o componenta de socializare. Ramai alaturi de Andreea Balaci, Andreea Tudorache si de mine pana la finalul episodului si afla cum poti participa gratuit la DevTalks, in perioada 10 - 12 iunie 2020.
In data de 22 iunie 2020 Apple va tine prima conferinta dedicata developerilor, World Wide Developer Conference (aka "Dub Dub") exclusiv online. Am discutat, impreuna cu Adrian Boioglu, despre ce credem ca se va prezenta la aceasta conferinta si cum estimam noi ca se va desfasura aceasta, anul acesta fiind unul fara precedent, cauza fiind pandemia existenta.
Am discutat si tratat, impreuna cu co-hostul meu, Paul Ardeleanu, zvonurile si posibilitatea ca Apple sa treaca de la arhitectura Intel la aritectura ARM, pe CPU-uri proprietare, pe care le-a licentiat si le utilizeaza de ani de zile in iPhone, iPad si Apple TV. Am tratat ce inseamna acest lucru pentru utilizatori, developeri si cum acesta ar putea reprezenta un pas in spate pentru ca apoi sa reia avantul pe o noua arhitectura.
In acest episod BSAX 9, Burzcast 83, raspund intrebarii Andreei, peofesoara, care intreaba cum poate relua lectiile cu elevii ei in contextul actualei pandemii si a starii de urgenta si carantina.
Am stat de vorba cu amicul, colaboratorul si co-host-ul meu pentru multiple podcasturi, Cosmin Tataru, de la TechTime.ro despre noul sau proiect pe teme de tehnologie, remote worker, podcasting, feedback si continut new media in general.
In acest episod Burzcast Short Audio Experience am raspuns intrebarii lui Adrian, referitor la modul in care imi gestionez notitele, cu aplicatiile de notite Apple Notes si Microsoft OneNote.
Am continuat discutia, inceputa in episodul 79, cu Paul Ardeleanul, co-host-ul meu pentru acest episod, despre aplicatii, servicii si produse software pe care le utilizam in munca zilnica.
Am stat de vorba cu Paul Ardeleanul, co-host-ul meu pentru acest episod, despre aplicatii si produse software pe care le utilizam in munca zilnica.
Acesta este un episod Burzcast Short Audio Experience in care vorbesc despre Rodecaster Pro, solutia all-in-one propusa de Rode pentru podcasterii din intrega lume. Intreg episodul, precum si episoadele viitoare din Burzcast vor fi inregistrate cu acest device. Episodul a fost creat ca raspuns unui email trimis de catre George la adresa de email a podcastului.
Impreuna cu Paul Ardeleanu, am stat de vorba despre evenimentul Apple, de data aceasta cel din septembrie 2019, in cadrul caruia s-au lansat noile iPhone 11, impreuna cu varianta Pro, un nou iPad intr-un form-factor vechi si cateva servicii, precum Arcade si TV+.
Am vorbit cu Andreea Tudorache despre DevTalks 2019. Vei afla ce se va prezenta anul acesta la Cluj-Napoca, in 16 mai si la Bucuresti in 6 si 7 iunie. La finalul episodului inveti cum sa castigi unul dintre cele 20 de bilete gratuite cu Burzcast si DevTalks.
Mădălina, Adi, Andrada, Raluca și mulți alții ne-au scris întrebând, într-un fel sau altul, despre echipamentele și soft-urile utilizate la Burzcast, costuri, flux și studio.
Deși am realizat în trecut episoade similare, am considerat binevenit un raspuns nou, având în vedere că tocmai am modificat o parte din echipamente și avem și un plan de extindere începand din acest an.
Am discutat, împreună cu Paul Ardeleanu, printre câte o mică glumă ici-colo, despre produsele prezentate la evenimentul Apple din luna octombrie 2018, adică noul MacBook Air, noul Mac Mini și noul iPad Pro.
Am avut o discuție interesantă cu un fellow podcaster clujean, Robert Katai, cu care am dezbătut subiecte precum podcasting-ul în România, la nivel internațional, l-am comparat cu blogging-ul, vlogging-ul și am tras o serie de concluzii interesante.
Dacă în episodul precedent am tratat zvonurile cu privire la evenimentul Apple din septembrie 2018, este momentul să revenim asupra evenimentului și să reflectăm la ce s-a prezentat și ce ne interesează, cu adevărat din ceea ce s-a lansat, pe ce dăm banii și ce nu merită să achiziționăm.
Paul Ardeleanu și cu Răzvan Burz tratează subiecte precum noul iPhone, Apple Watch, un eventual iPad și MacBook-uri Air care ar putea fi lansate în cadrul evenimentului Apple din data de 12 septembrie 2018.
Am stat de vorbă cu Flavia Hirișcău, blogger la noidoisibebe.ro, despre ce înseamnă să fii blogger în România, mai ales pe această nișă.
Acesta este episodul Burzcast Short Audio Experience cu numarul 5, sub-podcastul Burzcast, dedicat Q&A-ului. În acest podcast tu pui întrebarea și eu îți răspund în cadrul podcastului, în maxim 15 minute de emisiune.
Am stat de vorbă cu Andreea Tudorache, IT Community Manager la Catalyst, despre evenimentul pe care îl pregătesc, DevTalks, în Cluj-Napoca, în data de 16 mai 2018 și în București, în data de 8 iunie 2018. Ascultă acest episod și află cum poți praticipa gratuit la DevTalks, cea mai mare conferință IT din România.
Am stat de vorbă cu Raluca "Bilu" Crișan, travel blogger la Borderless despre proiectul său, pasiunea pentru călătorie, țări scumpe și țări ieftine și cum poți călători și economisi, în timp ce ai și un job full time.
Am vorbit cu Adrian Boioglu de la City Podcast și Tech Volution despre evenimentul Apple din 12 septembrie 2017. Înregistrarea podcastului a avut loc la mai puțin de o oră de la încheierea keynote-ului Apple la care s-au prezentat o serie de produse foarte faine. Acest podcast este disponibil atât pe TechVolution cât și la Burzcast, fiind un podcast realizat în comun.
Am vorbit cu Patricia Iordache, Marketing & Partnerships Manager la Airtame. Airtame este un start-up din Copenhaga, Danemarca, cuprinzând un numar de 40 de oameni, dintre care și 7 români, toți dedicați realizării unui device de screen sharing destinat mediului Business și Educational.
Acesta este cel de-al patrulea episod Burzcast Short Audio Experience, sub-podcastul Burzcast dedicat Q&A-ului. În acest podcast tu pui întrebarea și eu îți răspund în cadrul podcastului, în maxim 15 minute de emisiune.
Acesta este cel de-al treilea episod Burzcast Short Audio Experience, sub-podcastul Burzcast dedicat Q&A-ului. În acest podcast tu pui întrebarea și eu îți răspund în cadrul podcastului, în maxim 15 minute de emisiune.
Acesta este cel de-al doilea episod Burzcast Short Audio Experience, sub-podcastul Burzcast dedicat Q&A-ului. În acest podcast tu pui întrebarea și eu îți răspund în cadrul podcastului, în maxim 15 minute de emisiune.
Acesta este primul episod Burzcast Short Audio Experience, sub-podcastul Burzcast dedicat Q&A-ului. În acest podcast tu pui întrebarea și eu îți răspund în cadrul podcastului, în maxim 15 minute de emisiune.
Am vorbit cu Adrian Boioglu despre conferința Apple WWDC 2017, iMac Pro, iPad Pro, watchOS 4, iOS 11, macOS High Sierra, HomePod, realitate augmentată și realitate virtuală. Am adăugat apoi acestor subiecte și câteva spoilere din primul episod al Planet of the Apps.
Dorind să cresc și mai mult awareness-ul pe podcasting și poate să te inspir și pe tine să lansezi un podcast, acest episod prezintă în linii mari pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a realiza un podcast de succes. Te susțin în realizarea unui podcast de succes. Spune-mi cum te pot ajuta.
Acest episod continuă discuția despre securitatea și securizarea WordPress, una dintre cele mai utilizate platforme de CMS din lume care rulează în special pe servere LAMP. WordPress permite realizarea unui număr foarte mare de proiecte, website-uri complexe sau magazine online. Împreună cu Adrian Boioglu, îți prezint și ție o serie de bune practici, împărțite pe parcursul a două episoade din podcast, pentru securizarea website-ului tău construit pe WordPress self-hosted. Acesta este episodul numărul 2, ultima parte al acestei serii de două episoade.
WordPress este una dintre cele mai utilizate platforme de CMS din lume care rulează în special pe servere LAMP. WordPress permite realizarea unui număr foarte mare de proiecte, website-uri complexe sau magazine online. Din 2007 de când oferim clienților noștri posibilitatea de a avea un website realizat pe bază de WordPress, am învâțat, prin practică avantajele și dezavantajele securității acestui CMS. Împreună cu Adrian Boioglu, îți prezint și ție o serie de bune practici, împărțite pe parcursul a două episoade din podcast, pentru securizarea website-ului tău construit pe WordPress self-hosted. Acesta este episodul numărul 1 din 2.
Împreună cu Adrian Boioglu am dezbătut decizia Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale și a Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică de a impune o taxă anuală de mentenanță a celor 12 Top Level Domains cu extensia .ro. Cum te afectează acest lucru pe tine, afacerea ta, site-ul tău, ce se poate face și cum ar fi trebuit să procedeze RoTLD.
Am stat de vorbă despre inovație la nivelul organizației cu Tudor Bîrlea și Roxana Bălan de la This Is Not a Storm. Roxana și Tudor mi-au explicat cum procedează pentru a inova în cadrul organizațiilor și companiilor clienților și cum transformă companiile în companii future-proof.
Am vorbit cu Nicoleta Benga despre realizarea unui profil corect pe LinkedIn. Nicoleta este Account Manager pe Marketing Solutions la LinkedIn și ne-a vorbit despre ce să faci și ce să nu faci pe platforma LinkedIn și cum să realizezi profilul tău pentru a putea apărea mai ușor în fața celor care caută experți ca tine.
În acest episod puțin mai inedit, am vorbit cu Adrian Boioglu despre tehnologia care ne ajută să aducem produsele pentru gătit de la raftul magazinului până la produsul finit, gata de savurat.
Am stat de vorbă în acest episod Burzcast cu Nicoleta Benga, Account Manager pe zona de Marketing Solutions la LinkedIn. Nicoleta ne-a oferit un curs foarte bun și practic despre ce înseamnă o campanie corectă și eficientă de promovare Business to Business pe LinkedIn.
Bazat pe talk-ul pe care Paul Ardeleanu de la Lupo UK l-a acordat săptămana trecută la DevTalks Junior, despre de ce e rău să fii developer, am discutat cu Paul avantajele și dezavantajele unui developer. Atât Paul cât și eu suntem developeri de ceva ani și credem că putem prezenta pertinent motivele și clișeele prezente în cel mai puternic și popular domeniu de activitate din lume.
Am discutat, "la cald", în podcast dual, TechVolution și Burzcast, cu Adrian Boioglu, despre evenimentul Apple din data de 27 octombrie 2016. Am aflat despre Macbook Pro cu Touch Bar și ce s-a prezentat de fapt la acest eveniment.
La o zi după evenimentul Apple din 27 octombrie 2016, după ce am avut timp să stăm și să ne gândim mai mult la ce s-a prezentat de fapt la acesta, am stat de vorbă cu Paul Ardeleanu, cu care am "prezis" ce se va prezenta la eveniment.
Stau de vorbă, împreună cu Cosmin Tătaru, MVP Microsoft pe partea de Windows și owner a Windows Insider România, despre evenimentul Microsoft din data de 26 octombrie 2016. Am discutat cu Cosmin despre refresh-ul de Surface Book, update-ul Windows 10 Creators și noua gamă de produse Surface Studio.
Discut cu Paul Ardeleanu despre evenimentul Apple din data de 27 octombrie 2016. Vei afla ce așteptări avem de la Apple, ce Macbook nou se zvonește să apară pe piață și apoi discutăm despre posibilitatea apariției unui Macbook cu procesor dual ARM și Intel.
După ce am auzit-o pe Monica Dinculescu, "emojineer" la Google, în podcastul Hanselminutes al lui Scott Hanselman, am decis să o invit să participe și la Burzcast pentru a împărtăși din cunoștințele ei în domeniul componentelor web și a proiectului Polymer și cu ascultătorii acestui podcast.
În baza unei discuții începute pe Twitter, l-am invitat pe Paul Ardeleanu să îmi fie co-host și să discutăm subiectul acesta încă atât de dezbătut pe Internet. Astfel am vorbit cu Paul despre decizia Apple de a renunța la adăugarea jack-ului audio analogic din iPhone 7.
Podcasteri și ascultători de podcasturi din întreaga lume sărbătoresc astăzi, 30 septembrie, Ziua Internațională a Podcastului. L-am invitat pe Florin Roșoga de la "Antreprenori care inspiră" și pe Adrian Boioglu, de la CityPodcast, la un roundtable la care să discutăm despre podcasturile noastre, de unde am început, ce planuri avem pentru podcasturile noastre și despre drumul parcurs până acum.
Am invitat-o la Burzcast pe Andreea Stör, profesor de design floral și de business în design floral. Andreea ne-a povestit despre visul ei de a activa în acest domeniu, de a înființa comunitatea Floristiq Art și de a deveni un trendsetter în domeniu. A realizat toate acestea și încă altele, în ciuda descurajărilor venite din partea unor persoane care nu credeau în visul ei.
La 30 de minute după terminarea evenimentului Apple din 7 septembrie 2016, am stat de vorbă despre lansarea iPhone 7, iPhone 7 Plus, Apple Watch Series 2, Pokemon Go pe Apple Watch, Super Mario Run și celălalte prezentări, cu Adrian Boioglu de la CityPodcast.
Vorbesc cu Adrian Boioglu despre evenimentul Apple din data de 7 septembrie 2016. Dezbatem ce se lansează nou și cum va arăta noul iPhone 7, conform leak-urilor de pe Internet.
Te pun în temă cu podcasturile. Vei învăța ce sunt podcasturile, care sunt podcasturile românești, cum poți realiza un podcast și de ce ai nevoie pentru a începe.
Am purtat o discuție cu Adrian Boioglu despre noile sisteme de operare de la Apple, iOS 10, macOS Sierra și watchOS 3. Am povestit apoi cu Adrian despre ce își dorește el de la un viitor produs hardware lansat de Apple.
Am discutat cu Radu Vunvulea despre cloudul Amazon și Microsoft Azure, despre Internet of Things și servicii care servesc device-urile conectate, compromisuri când vine vorba de developmentul pentru IoT. Am atins apoi problema serviciilor și modificările necesare când un serviciu este alterat. La final Radu ne-a dat o lista de aplicații care îi sporesc productivitatea și câteva carți destinate celor care acum încep developmentul.
Am vorbit cu Dan Berte, Director IoT la BitDefender, despre securitatea device-urilor conectate, cunoscute sub denumirea de Internet of Things.
În acest podcast am discutat cu Paul Ardeleanu despre cele trei tipuri de aplicații disponibile pentru terminalele mobile: aplicații native, HTML5 și hibride.
Am realizat, iar, împreună cu Adrian Boioglu un podcast comun, TechVolution și Burzcast, de data aceasta pe teme WordPress. De ce și ce ne place (la) WordPress pentru blogging, podcasting și site-uri de companii.
L-am invitat iar pe Florin Roșoga la Burzcast pentru a discuta cu acesta despre programul și noua sa carte "Limita inferioară". Florin ne-a spus ce este acest program și cum ne poate ajuta el să depășim momentele de stagnare din viața noastră personală și profesională.
Într-un episod realizat în comun între Burzcast și TechVolution, am vorbit cu Adrian Boioglu despre evenimentul Apple din acestă vară, WWDC16. Acesta este un episod puțin mai inedit, așa cum a menționat și Adrian, prin faptul că este un episod realizat în comun de 2 podcasteri și totodată acest episod a fost publicat de ambele părți "implicate în discuție".
Ultimul episod Burzcast din anul 2015 îți aduce o retrospectivă a podcastului pentru acest an. Doresc să îți mulțumesc pentru că ai fost alături de Burzcast, invitații mei și cu mine și pe parcursul anului 2015!
Am stat de vorbă în acest episod Burzcast cu Bogdan Băbălău-Maghiar. Cu o experiență de peste 6 ani în networking, Bogdan Băbălău-Maghiar este Manager de Dezvoltare al bizz.club, cel mai mare club de afaceri bazat pe networking și educație din România. Bogdan este o persoană integră și responsabilă, care crede că relațiile pe care le dezvolți te definesc ca om și îți oferă un avânt în carieră și afaceri.
Deoarece utilizez multiple sisteme de operare (Mac OS, Linux și Windows), am încercat să găsesc aplicații care să mă ajute în munca mea zilnică, fără să trebuiască să învâț încă o nouă aplicație "alternativă" pe alt sistem de operare.
Impreuna cu Cosmin Tataru, discutam despre evenimentul Microsoft din data de 6 octombrie 2015. A fost unul dintre cele mai bune evenimente ale Microsoft si produsele prezentate ne-au lasat cu gura cascata si foarte impresionati.
Am stat de vorba cu Adrian Boioglu, jurnalist constantean si realizatorul primei retele de podcasturi din Romania, CityPodcast.
Bazat pe o inregistrare a transmisiunii live #Burzcast + #WFL = LIVE!, din data de 5 august 2015, acest episod prezinta experientele mele si ale amicului meu Cosmin Tataru, in utilizarea sistemului de operare Microsoft Windows 10.
Melania Galea de la Catwalk15 si cu mine am stat de vorba despre aplicatia care ii conecteaza pe cei care doresc sa isi prezinte sau imbunatateasca stilul vestimentar cu cei care au ceva de spus in domeniu, iar apoi cu cei care reprezinta un nume in domeniu, asa cum sunt brandurile producatorilor sau fashion bloggerii.
Am invitat-o la o poveste pe Catrinel Fratean de la Fotocolaj.ro. Am discutat despre antreprenoriat online si Fotocolaj, proiectul co-fondat impreună cu Stefana.
Impreuna cu Florin Rosoga, de la florinrosoga.ro, am stat de vorba despre blogging si podcasting in Romania. Daca se poate monetiza blogging-ul sau podcasting-ul si cat de important este ca, atunci cand incepem un business in new media sa avem angajat un coach.
Am prezentat, impreuna cu Cosmin Tataru, ce inseamna acord de licentiere, care sunt costurile de productie a unui produs software si ce se intampla in companiile producatoare de software comercial sau open source.
Sfaturi pentru freelanceri si micile business-uri. Vei invata cum poti sa iti creezi un obiectiv pentru business-ul tau si cum trebuie sa actionezi pentru a-l atinge. Ce sa faci cu clientii care habar nu au ce doresc de fapt sau ce servicii oferi. La final, recomandarea emisiunii: distributia Mageia.
Despre marketing online, Seach Engine Optimization, Pay Per Click, Ad-words, Augmented Reality de la Rezistenta Online.
Ce noutati Windows 10 avem dupa Build si Ignite 2015? Ce este nou in ASP.NET 5? Cateva cuvinte despre doua conferinte si tool-ul emisiunii: FileDrop.
MacBook 2015, Apple Watch, cateva moduri in care puteti face angajatii fericiti, modurile in care puteti ucide motivatia angajatilor, Yet Another Mail Merge pentru newsletter, tool-ul Mention, Superfish plus Lenovo si la final Microsoft Office 2016 Preview pentru Mac OS X Yosemite.
Discut la Burzcast 18 cu Vlad Tausance despre startup-ul in community engadgement si community building, People & People, apoi am trecut repede in revista subiectul campaniei si strategiei de comunicare online a domnului Presedinte Klaus Iohannis, iar la final am primit de la Vlad un sfat care ne va ajuta sa fim mai productivi.
In acest episod Burzcast discut cu prietenul meu Cosmin Tataru despre Windows 10, Burzcast, Windows fara Limite si Scoala de Podcasting.
In episodul 16 al Burzcast, ultimul episod din anul 2014 va prezint ce s-a realizat anul acesta, motivul lipsei catorva episoade si ce imi doresc sa realizez in anul 2015 in cadrul Burzcast si Scoala de podcasting.
In acest episod discut despre o tema foarte interesanta, cunoscuta sub numele de Internet of Things. Voi explica ce este de fapt acest Internet al lucrurilor si cum ne pot ajuta device-urile interconectate in viata de zi-cu-zi, ce dimensiuni se estimeaza sa aiba aceasta industrie in continua dezvoltare, unde va ajunge si cine, unde cat si cum va detine datele preluate.
In acest episod discut despre o problema inca in Romania, aceea a platilor cu cardul, de ce nu trebuie sa ne fie teama sa utilizam aceasta metoda de plata si de ce este mult mai sigur si mai bine sa procedam in acest fel.
In Burzcast 13 continui discutia despre software si va voi prezenta o serie de alternative gratuite, puternice, la software-ul contra cost. Toate aceste alternative sunt legale, gratuite si va vor ajuta in productivitatea zilnica, indiferent in ce scop utilizati calculatorul.
Ce este adware, de ce este rau, cum ne incurca si de unde il descarcam. Cum scapam de el? Cum putem sa instalam legal si usor software fara adware? Ce a lansat nou Livescribe in aceasta toamna si de ce mi se pare facut pe fuga?
In acest episod prezint cateva sfaturi de productivitate, apoi ofer perspectiva mea asupra cartilor electronice si de ce prefer sa citesc de pe Kindle. In ultima parte a emisiunii prezint un utilitar si serviciu numit LastPass care permite salvarea intr-un mod criptat a parolelor in cloud si astfel le puteti accesa de pe orice calculator, tableta sau smartphone.
In acest podcast prezint suita Microsoft Office 365, comparand-o cu Google Apps for Business. In partea a doua a podcastului prezint utilitarul F.lux.
Cosmin Tataru si cu mine am stat de vorba despre proiectul Windows Fara Limite, podcastul aferent, podcastul Microsoft Focus si viitorul podcasting-ului in Romania.
Despre relaxare prin dans spre productivitate cu Rares Olosutean. Rares Olosutean, antrenor si arbitru de dans sportiv, discuta cu mine despre beneficiile dansului pentru productivitate si relaxare. Am aflat cum s-a creat un club sportiv si cum copiii ajung performeri internationali in dansuri sportive.
Mihai Tataran si cu mine discutam despre Microsoft Azure, ce este cloud-ul, cum ne poate ajuta si de ce nu trebuie sa ne fie teama sa tinem datele in cloud.
Am stat de vorba cu domnul Tiberiu Tofan, Senior Trainer si Consultant Livescribe, despre smartpen-ul Livescribe, impreuna cu care am vazut o multitudine de variante prin care putem spori productivitatea utilizand un smartpen Livescribe.
Vorbim despre importanta unui brand social, cateva trucuri pentru a castiga timp si un tool foarte interesant de tracking a ratei de deschidere si citire a e-mail-urilor.
Facem curatenie pe SSD sau HDD, apoi realizam un back-up pentru sigurata datelor, dupa regula 3-2-1. Pentru productivitate sportita va recomand o tehnica de time management, tehnica Pomodoro.
Podcast-ul Burzcast cu numarul 3 prezinta o serie de modalitati prin care se pot optimiza site-urile web. Pe partea de productivitate BitTorrent Sync ne ajuta sa sincronizam foldere intre device-uri sau sisteme.
Discutam despre acest podcast si misiunea sa, despre malware-ul BadUSB, trucuri GMail pentru sporirea productivitatii si trimiterea de articole pe Kindle prin Readability si Instapaper.
Subiectele acestui podcast sunt: platforme de blogging, Microsoft OneNote si smartpen-ul Livescribe.
Despre Burzcast, podcast romanesc despre productivitate, management, tehnologii si lifestyle, site-ul burzcast.com si Scoala de podcasting. Ce este Burzcast Podcast, care este misiunea, detalii despre continutul podcast-ului, unde dorim sa ajungem, cum puteti asculta podcast-ul Burzcast si ce resurse utile gasiti pe site-ul oficial Burzcast, la burzcast.com va sunt prezentate in acest episod intro.
Daca nu il asculti inca, te invit sa asculti micON, podcastul despre tehnologie, antreprenoriat si productivitate, realizat de doi dintre cei mai experimentati podcasteri din Romania.
Ne apropiem de episodul cu numărul 100. Mă bucur mult că am reușit să ajungem cu podcastul la acest număr pe care îl așteptam, sincer, de mult timp. Din păcate, timpul investit în business nu mi-a permis să aloc timpul corect pentru un podcast început în iulie 2014, astfel abia în decembrie 2020 am ajuns la episodul 100.
Vom fi, iar, live, în timpul eventului Apple, "One more thing", din data de 10 noiembrie 2020. Detalii la https://fb.me/e/1GDHGN8ZD
În data de 10 noiembrie 2020, Apple va face broadcast la ultimul eveniment din acest an. Adrian, Ionuț, Ionel și Răzvan abia așteaptă să analizeze noile produse, în live stream-ul din timpul evenimentului.
Am fost întrebat de mai multe ori de unde licențiem conținutul pentru podcast. Este vorba despre melodiile de intro, outro și imaginile care apar pe site.
Nu sunt convins ca testele sintetice sunt suficient de relevante. Pe mine ma intereseaza efectiv cum merge OS-ul si aplicatiile pe acel device, nu ce numere returneaza un benchmark sintetic.
Imi place cum a punctat Ionel Rohneanu, in articolul sau, de ce nu ii poti explica unui utilizator de Android ce inseamna sa faci parte din ecosistemul Apple.
Impreuna cu un panel super fain, format din Ionut Balan, de la mobzine.ro, Adrian Boioglu, de la boio.ro, Ionel Rohneanu de la isay.ro, voi gazdui, maine seara un live video broadcast (pe Facebook Live si YouTube), in timpul evenimentului Apple din data de 13 octombrie 2020. Asteptam cu interes si mult drag si comentariile tale, la subiect, îin timpul stream-ului!
Fellow podcaster, exista capitole in fisierele MP3 din decembrie 2005. Sunt foarte simplu de adaugat si de folosit. Iti recomand sa le utilizezi si tu. Ajuta mult pe ascultatorii care vor sa revina sau sa sara peste un pasaj/tronson audio.
Astazi fa un compliment cuiva! Complimentele sunt gratuite. Arata-i cuiva ca il/o apreciezi! Fa-i un compliment si ziua va fi mai frumoasa pentru amandoi.
Ma uitam la ce fac unii prieteni care sunt angajati pe la unele companii si imi vine sa ma iau cu mainile de cap. Ce s-a intamplat cu tehnologiile stabile si testate, cu limbajele "bune" care au dat "viata" (virtuala) multor aplicatii web? Toti managerii sunt acum innebuniti dupa noul limbaj: "look shiny!"
Oana Madalina Vasiu a postat, la randul ei, cererea de feedback. Putem, impreuna, sa facem un episod fain, plin de intrebari si raspunsuri. Ne ajuti?
Am primit o serie de intrebari referitoare la avatarul in marketing. Le vom redirectiona spre Madalina Vasiu. Keep them coming!
Prezint în acest articol o serie de produse software, alternative la Zoom, binecunoscuta aplicație de conferințe virtuale. Toate aplicațiile prezentate pot fi utilizate și în cadrul instituțiilor de învățământ. Adițional, vezi unde poți și cum trebuie să aplici pentru ca instituția de învățământ pe care o conduci să dispună de o subscripție nelimitată la Zoom pe perioada pandemiei de COVID-19.
Analizez cazul Epic Games versus Apple și sunt complet de partea Apple, deoarece, pe scrut, Epic a profitat de Apple App Store după care a pus în pericol pe toți developerii de jocuri pe Unreal Engine pentru device-urile Apple.
Cosmin Tătaru, de la TechTime.ro, a lansat un nou podcast despre tehnologie, iar episodul pilot l-a avut co-host pe Răvazn Burz de la Burzcast.
Anul trecut am achiziționat un apartament în Cluj-Napoca. Am învățat cu această ocazie o mulțime de chestii referitoare la ce înseamnă să achiziționezi așa ceva în Cluj-Napoca, unde oricum prețurile nu reflectă cu nimic mai mult decât lăcomia comercianților locali și ai celor implicați în tot lanțul acesta. Având în vedere că am modificat adresa în Municipiu, nu știm exact unde votăm în 26 mai 2019.
Am decis astăzi, după multiple încercări și reveniri asupra deciziei, să închidem complet comentariile la Burzcast. Poate că ne vom răzgândi la un moment dat, eventual în urma altei politici, dar până la alte notificări în acest sens, comentariile vor fi închise complet pe website-ul Burzcast.
Acum câteva zile eram nemulțumit de faptul că banca ING, unul dintre furnizorii personali și ai business-ului are o politică mai... interesantă în ceea ce privește parolele conturilor de HomeBank.
În data de 17 octombrie, la Cluj Hub, are loc prima ediție DevAfterWork powered by Metro Systems, un eveniment de networking și sesiuni de conținut dedicat comunității IT din Cluj-Napoca.După orele de program, Catalyst, organizatorul DevAfterWork te invită, într-un cadru informal, să iei parte la sesiuni tehnice pe tema "Developing reactive microservices with Scala - from zero to scale" sustinute de speakeri din cadrul Metro Systems.
Am avut o discuție interesantă cu cineva. Acel cineva se plângea de jobul lui, era nemulțumit, lucra foarte mult și nu simțea niciun beneficiu. Viața lui personală începea să se ducă ”pe apa sâmbetei” și se simțea foarte frustrat. I-am propus să înceapă un podcast audio.
Vineri, 30 septembrie este Ziua Internațională a Podcastului și noi o sărbătorim. Am vorbit cu doi colegi podcasteri și prieteni, Adrian Boioglu (CityPodcast) și Florin Roșoga (Antreprenori care inspiră), și am fost de acord să înregistrăm un episod în trei despre podcasturi și podcasting: ce se întamplă în România în acest domeniu al new media, de unde am început și unde dorim să ajungem.
Iti multumesc pentru ca ai fost alaturi de Burzcast si pe parcursul evenimentului Apple. Impreuna cu Adrian Boioglu urmeaza sa inregistrez, la cald, un episod comun Burzcast si TechVolution despre cele vazute la evenimentul de astazi. Episodul va fi facut public pe site si pe retelele de broadcasting si podcasting.
Am fost întrebat astăzi de către un coleg de ce îmi place Apple atât de mult și ce m-a determinat să fac așa o trecere mare de la Microsoft la Apple. I-am răspuns că...
Dacă încă nu ai făcut update la iOS este momentul să începi imediat ce ai device-ul încărcat la 50%. Update-ul lansat încă din 25 august 2016 corectează un issue de securitate care permite atacatorilor să ruleze cod după click-ul pe un link venit prin iMessage sau SMS.
Știu că urmează să se lanseze un iPhone 7 într-o săptămână. Sunt încântat și abia aștept să îl văd, dar dacă nu faci parte din majoritatea snobilor care "trebuie" să aibă ultimul iPhone în prima săptămână de la lansare, probabil că încă utilizezi un iPhone 6 sau 6 Plus, cele despre care voi scrie în acest articol, deoarece acestea suferă de o problemă datorată unei erori de design a produsului.
Utilizez macOS Sierra pe Macbook-ul meu, deși sunt conștient de faptul că este încă doar în beta, dar trebuie să testez aplicațiile pentru Mac pe care le realizez și pe viitorul OS “desktop” al Apple. Am constatat zilele trecute că dacă apare un e-mail în Junk, Mail îmi afișează statusul mesajelor necitite ca fiind (oarecum incorect) “-1”.
Unul dintre device-urile mele preferate este Apple Watch-ul. Îl utilizez zilnic și apreciez funcțiile lui, atât în timpul sesiunilor de fitness cât și în timpul lucrului sau al somnului. Am constatat cu surprindere, astăzi, că rotița de la Apple Watch-ul meu, Sport, "space gray", de 42 de mm se mișcă greu.
Știi deja despre Burzcast, podcastul românesc despre tehnologie, productivitate, management și lifestyle. Probabil îl și asculți deja. Dacă încă nu ai ascultat niciun episod al acestui podcast, "dă o fugă" în secțiunea Podcast și ascultă măcar un episod. S-ar putea să îți placă!
Sunt podcaster, nu cel mai vechi din România, dar pe cât de mult îmi permite job-ul meu de freelance IT developer și consultant IT, încerc să realizez câte un episod al acestui podcast, Burzcast, măcar unul pe săptămână.
Pe vremea realesului, la acea vreme, Iliescu circula o glumă simpatică ce spunea cam asa: Poți pune baza pe președintele României? Da, dar mai bine pui acid! Cam aceeași situație este și cu Microsoft.
O parolă bună este o parolă lungă și complexă. Cel puțin așa spune regula care nu ia în considerare two-factor authentication. Este firesc, multe servicii încă nu oferă suport pentru astfel de autentificări în doi pași și astfel singura noastră protecție este parola lungă și urâtă.
Deținătorii de iPhone-uri se pot bucura. Cel puțin deținătorii de iPhone-uri care nu utilizau Acompli înainte ca această companie să fie achiziționată de Microsoft.
După cum deja știți din presa de specialitate din întreaga lume, săptămâna trecută Microsoft a făcut un mare anunț referitor la Windows 10 și, printre altele, integrarea acestui OS cu Xbox One.
Am primit astăzi un e-mail de la un așa zis „expert WordPress”, intitulat Richard Pawar care susținea că site-ul ar avea ceva probleme și el este în măsură să le rezolve. What a load of old bollocks!
În septembrie 2009 Microsoft anunța apariția primului media player Zune HD, un media player foarte puternic, menit să concureze pe atunci cu iPod-urile lansate de Apple. Zune HD este și acum unul dintre media playerele mele preferate, mai ales dacă știi cum să “storci” toate resursele din el, chiar și acum, după 5 ani de la apariția și dispariția sa.
După cum știi deja, Burzcast este un podcast românesc despre tehnologie, productivitate, management si lifestyle, cu apariție săptămânală.
Probabil ați observat deja că site-ul oficial Burzcast a suferit o serie de modificări, atât de structură cât și de branding.
Cât timp îți ia să muți tot sistemul de operare și soft-urile instalate de pe un HDD pe un SSD? 30 de minute este răspunsul meu. Îți rămâne timp și pentru pauza de masă, daca faci operațiunea în timpul unei zile de lucru. Iată cum am procedat eu.
Am scris într-un articol despre perechea mea de căști pentru Xbox 360, Plantronics Gamecom X40, pe care le țin conectate la consolă pentru a mă juca în liniște la orele mai puțin decente la care doresc să mai butonez gamepad-ul.
După cum deja știți, ofer soluții web și software pe diverse tehnologii. Realizez site-uri în WordPress unde este nevoie, site-ul de la zero pe tehnologii ASP.NET și PHP și apoi le găzduiesc fie în Cloud fie la un partener de hosting.
Zilele trecute, într-o discuție pe care o aveam cu câțiva colegi, povesteam despre diverse modalități de a expune o idee și cel mai bun mod de a vinde ceva cu ideea pe care o expui, astfel încât să reușești să vinzi online de la primul contact, după ce îi prezinți clientului soluția pe care o oferi. Același principiu se aplică, însă, și vânzările 1:1 și stă la baza comerțului de când acesta s-a descoperit.
Am vazut recent ca operatorul Vodafone a introdus in oferta abonamente cu minute si SMS-uri nationale, nelimitate.
Din anumite motive astăzi am avut nevoie să folosesc Internetul pe teren. Dispuneam de un dongle de la francezii cu nume de portocala și m-am hotărât ca dacă tot le dau banii, să utilizez puțin acel dongle. Am scos un SIM dintr-un telefon pe care îl aveam la mine, dar pe care rar îl utilizez (un HTC Touch Diamond 2) și încerc să intru repede de pe laptop pe Internet, pentru a descarca ceva documente trimise de clienți.
Sunt un fan al cărților în format electronic. Nu .PDF-uri ci orice format care „curge” elegant pe un ebook reader cum este Kindle. PDF-urile sunt mai greoi de citit și urmărit pe un ebook reader normal, iar de pe ecranul unui PC sau laptop nu aș vrea să citesc prea mult timp. Același principiu e valabil și pentru tablete, care tot datorită iluminării din spate a ecranului provoacă oboseală ochilor pe perioada citirii.
După cum ați observat am modificat puțin branding-ul. Am decis să păstrăm Dev-Vision, acesta fiind brand-ul nostru din 2007 sub care am realizat o serie destul de vastă de aplicații și sub care unii ne cunosc. Am observat că de multe ori este mai simplu ca cineva să ne numească simplu Dev-Vision decât pe nume.
Încă un CodeCamp s-a încheiat ieri seară, la Power Business Center, în Cluj-Napoca. Prezentările s-au axat pe tema Cloud and Windows Azure in 2013 și au constat în Scalability in Cloud Applications Scalability in Cloud Applications, susținută de Radu Vunvulea (MVP Windows Azure) și Maintenance of Windows Azure applications, susținută de Mihai Tătăran (MVP ASP.NET).
Fiind unul dintre fericiții posesori ai unui headset Plantronics Gamecom X40, pot împărtăși cu voi modul în care am conectat un astfel de headset (dotat cu mufe RCA, USB și jack stereo pentru microfon), la un AVR care dispunea doar de o intrare jack stereo, specifică oricăror device-uri home media.
După ce am mai petrecut înca un sfarșit al lumii la serviciu, lucrând de zor la soluții web pentru clienți, ne-am apropiat destul de mult de Crăciunul anului 2012.
Sunt cu „bagajele” complet în „tabăra” Microsoft și un fan înfocat al gigantului din Redmond. Îmi plac produsele și serviciile lor, le utilizez, le promovez, comercializez și la rândul lor acestea îmi aduc satisfacții financiare (pentru cei care nu știți încă, sunt developer .NET, partener Microsoft și integrator de soluții Office 365) și nu numai (Xbox-ul, Windows Phone-ul, serviciile precum SkyDrive, Office 365, Dynamics CRM pentru business-ul propriu, etc.).
M-am bucurat astazi când am aflat că Microsoft tocmai a lansat un client SkyDrive pentru consola mea preferată.
Exceptând faptul că de multe ori comercianții (angajații comercianților) încearcă prin varii metode să te fure cum pot („rotunjind” prețurile de pe bonuri – fără să îți figureze pe bon/factură/chitanță prețul plătit), mai există o multitudine de modalități prin care prostia românească iese la iveală când vine vorba de comerț. Exact ca în perioada comunistă, insistând totuși că nu mai suntem comuniniști, dar păstrând aceeași concepție învechită și idioată.
Dupa ce Nokia ne-au tot tinut “cu sufletul la gura”, de cateva saptamani incoace, cum ca urmeaza sa se intample ceva, ieri au anuntat lansarea a doua noi terminale cu Windows Phone 8, doua bijuterii de smartphone-uri pe care orice utilizator de Windows 8 si/sau detinator de XBox 360 nu trebuie sa le rateze.
Pentru cei care ati instalat deja Microsoft Office 2013 Preview version probabil ati constatat un meniu nou la click dreapta pe fisierele din Explorer. Meniul are denumirea SkyDrive Pro.
Odata cu modificarile efectuate in SkyDrive, Microsoft ne-au pus la dispozitie o serie de imbunatatiri la serviciul lor de gazduire si stocare in cloud. Da, au scazut limita de stocare la 7 GB/cont de utilizator (daca nu erati utilizator vechi sau daca nu ati solicitat expres pastrarea limitei de 20 GB), dar pentru doar $10/an puteti beneficia de cate un increment de 20 GB de spatiu. Exista si pachete cu 100 GB si altele, la preturi pe care concurenta nu le poate “bate”.
De ceva vreme, la Dev-Vision realizam site-uri profesioniste sau persoanele pe nucleul CMS-ului WordPress. Clientii care vor sa castige cu adevarat de pe urma site-urilor lor si nu doar sa arunce banii pe un site aleg Dev-Vision. La urma-urmei un site bine realizat va atrage clienti, in timp ce un site realizat de neinitiati nu va atrage clienti, realizarea site-ului fiind practic inutila.
Au trecut deja doua saptamani de cand m-am decis asupra achizitionarii unui NAS Western Digital My Book Live, de 2 TB pe care sa il utilizez pe post de HDD extern pentru streaming de continut multimedia de la smartphone-ul meu cu Windows Phone 7.5 pana la XBox, pe PC si laptop-uri.
In urma unui eveniment fericit (nunta unor prieteni), la care am participat week-end-ul precedent, in Alba Iulia, am aflat despre cel mai bun site despre evenimente din Alba Iulia, EvenimenteAlba.ro.
Urmăresc de ceva vreme mișcarile Microsoft și secretoșenia lor referitoare la noua generație de console, presupusa consolă numita XBox 720, care va dispune de un Kinect în versiunea 2.0.
Astăzi am primit un e-mail pe care Exchange l-a catalogat direct ca fiind „ceva putred” si l-a trimis direct in Junk. După cum știți, Exchange, pe Office 365 beneficiază de avantajele ForeFront, soluția anti-virus a Microsoft-ului, destinată mediului enterprise.
În cele mai multe cazuri încerc să rămân un privitor tăcut față de cele ce se întâmplă în lumea corporatistă. Stau, ma uit, „cujet” și mă întorc la treburile mele. De data aceasta nu pot doar să stau, căci deja este prea mult.
Românul s-a obișnuit, de ani de zile, să cumpere oi de la piață, să discute față în față cu vânzătorul, să cadă de acord cu acesta și apoi să mai ia o dușcă din țuica din dotare. Asta se întâmpla pe vremea bunicilor mei care, din fericire nu au avut ocazia să tranzacționeze oi deoarece locuiau în Cluj-Napoca, cam prin „buricul târgului”.
Astăzi echipa Dev-Vision România a lansat un nou site dedicat pachetului de servicii Microsoft Office 365.
La Dev-Vision suntem fani ai tehnologiei. Ne place cloud-ul, îl implementăm, vindem, customizăm și dezvoltăm pe el. Ne place enorm și Livescribe. Unii dintre noi nu putem sta prea departe de stilourile inteligente Livescribe Echo Smartpen. Avem nevoie de ele mereu, pe teren, la clienți, la conferințe și întâlniri. Ce facem însă atunci când trebuie să fim cu toții la curent cu ce s-a notat la o întâlnire? Partajăm!
Cum ar fi daca ai putea fii atent si lua notite usor, fara sa pierzi nimic din vedere? smartpen.ro si Livescribe te ajuta! Am scris multe despre Livescribe, un computer intr-un stilou. O unealta utila in business, marketing, management, in scoli, universitati, pentru profesori, studenti, medici, avocati, practic pentru oricine trebuie sa ia notite. Cum ar fii daca atunci cand trebuie sa iei notite nu mai ai probleme sa retii toate detaliile?
Nu sunt mare utilizator de Linux. Cel puțin nu acum. În perioada 2000-2006 dacă m-ați fi intrebat ce OS prefer, răspundeam fără să mă gândesc prea mult: „Linux”. Preferam Mandriva Linux. Mandriva Linux încă îmi place, dar parcă, atunci când vine vorba de Linux-ul „windows-iștilor”, mai bine se pretează Ubuntu. În plus, Mandriva, după problemele financiare pe care le-au avut și după eșecul vânzării companiei pariziene, parcă și-a pierdut din credibilitate.
Pentru cei dintre voi care citiți blogul meu și care încă nu ați auzit de DropBox, vă spun că acesta este un serviciu cloud-based de stocare și sincronizare de date, în special fișiere de pe calculator, smartphone și cloud, cu o interfață web accesibilă de pe orice browser.
Probabil una dintre cele mai importante întrebări pe care le adresăm clienților noștri, la finalul formularului nostru de analiză (pe care mai nou îl completăm cu Livescribe), este una referitoare la buget:
It’s Monday morning and we already have a few support tickets up. First one is related to our website, at Dev-Vision.com. As you may already know, our website runs on WordPress and we like this CMS because it’s easy to use, easy to develop on it and easy to customize and expend. The issue we are facing here is related to our RSS feed which for some reason doesn’t work. Sometimes WordPress does that and apparently no one can find out why this is happening. When one is trying to access the RSS feed a new line character is inserted at the beginning (1-st line) of the XML file thus resulting an invalid XML file which many RSS feed readers, including Google’s FeedBurner, can’t read properly.
După cum menționam și într-un articol postat pe blog-ul oficial Dev-Vision, abia ce am început saptamâna și deja avem câteva tichete de suport. Tichetele au fost lăsate de la ora 8, din această dimineață.
Planurile E ale pachetelor de Office 365 sunt foarte ușor de customizat. Permit modificarile nameserverelor la DNS provider și nu trebuie făcut mare lucru. O serie de zone DNS și totul ar trebui să funcționeze ca uns - norocul clienților Dev-Vision care au achiziționat și se bucură de avantajele Microsoft Office 365.
Încă un CodeCamp, organizat de către Yonder și Small footprint a avut loc în Cluj-Napoca, ieri, 18 februarie 2012. O parte din Dev-Vision am fost acolo, gata să învâțăm ce este nou, să vedem ce mai face concurența și să stabilim, unde se poate noi legături benefice oricărei afaceri.
I like to stay somehow connected to some websites, like ASP.NET official web site, Scott Gu’s and Scott Hanselman’s web sites and a few more others. Until a few days ago I was using my favorite RSS feed reader (the one included in Microsoft Outlook 2010, which is always opened on my desktop) to keep up with the latest updated on these sites.
Astăzi, în Cluj-Napoca, între orele 09:00 și 18:00 au avut loc două sesiuni (prima finalizându-se în jurul orei 13:00), a workshop-ului HTML 5 din Cluj-Napoca.
Este important să lucrăm elegant, rapid și profesionist. Îmi place să nu trebuiască să țin minte multe detalii, dar să pun tehnologia la lucru. În acest articol vă voi prezenta câteva dintre uneltele pe care le utilizez pentru a-mi crește eficiența în lucru și pentru a rămâne mai relaxat și mai fericit.
Un serviciu precum Feed43 vă ajută să realizați un flux RSS pe baza unui site care nu dispune de un astfel de feed, dar unde sunt o mulțime de episoade ale podcast-ului preferat. Iată cum se procedează pentru a avea propriul flux RSS.
Oricând este un moment bun să luăm în mână ”mătura binară” și să ne apucăm să dăm cu ea pe disc-urile noastre, pe acolo pe unde doar sistemele de operare lasă urme! În acest articol scriu despre cum să curățați HDD-urile și SSD-urile pentru a lucra mai plăcut, cu mai mult spațiu disponibil.
Comunitatea reprezintă principalul generator de profituri pentru o companie. Analizăm atenți comportamentul comunității din care face parte clientul țintă și generăm o comunitate în jurul brand-ului clientului. Când comunitățile se întâlnesc se întâmplă lucruri bune.
De ce a trebuit sa vina Nokia si sa vuiasca presa despre Windows Phone 7, cand toti ceilalti producatori de terminale pentru Windows Phone 7 si-au facut datoria cu mult timp inainte de Nokia? Chiar a trebuit sa vina Nokia sa atraga iar atentia asupra terminalelor cu Windows Phone 7?
I’ve learned recently something I was hoping was over: different browser versions store or not the session cookies. The problem is that even the newest browsers can’t store session cookies or simply refuse them on default settings or with session cookies enabled.
The power of two: Microsoft and Skype. I remember that for a few years now Microsoft needed the Silk codec to use it in conjunction with what was at that time Office Live Communicator and Office Live Meeting. I’m pretty sure they needed it for Lync, a product I like a lot, especially since I have it installed on my PC and laptop as part of the great Office 365 E3 subscription we have at Dev-Vision.
I’ve been playing a little with our clients’ websites hosted on Office 365. I’ve also been testing and setting-up Dev-Vision’s SharePoint Online intranet sites. Our clients like and use the Small Business Plans, mainly P1, thus we realized some differences between the two service types.
Iata ce solutie am gasit atunci cand nici indexul si nici ID-ul unor linii din baza de date SQL nu sunt utili pentru sortari si selectii customizate.
Dev-Vision vă prezintă un serial de sfaturi (sperăm noi, cu articole cât mai dese), pentru a fi mai fericit la serviciu.
O angajata a unui client m-a contactat telefonic saptamana trecuta sustinand ca site-ul (dezvoltat de Dev-Vision si gazduit de Dev-Vision) ar avea un downtime. Iata ce s-a intamplat de fapt si cum mi-am amintit de un filmulet simpatic despre care mi-a spus Cosmin in urma cu 1 an.
Microsoft just deployed the latest update for Windows Live Hotmail, the ActiveSync synchronization possibility, which enables users to sync their e-mails, contacts, calendar and tasks with the Hotmail servers. The great part about Windows Live, for those who don’t want to invest in a professional, enterprise solution such as Microsoft Exchange Online (or the complete Business Productivity Online Suite), is that Microsoft has Windows Live Admin, where administrators can add their domain names to be linked to a Windows Live ID, formally known as a .NET Password.
As many of the ASP .NET developers know, ViewState is a necessary evil. Can’t live with it, can’t live without it. The easiest way to disable ViewState is to turn it off from the web.config file of your web application.
De multe ori, la prima întâlnire cu diverși clienți/potențiali clienți, mă miram (la rândul meu) de mirarea clientului când scoteam din geantă Formularul de analiză pe care eu și colegii mei din Dev-Vision îl utilizăm pentru a prelua datele referitoare la cerințele proiectului clientului.
Am scris intr-un post anterior despre web development pe Linux si cat de mult (nu) imi place Linux pentru development, mai ales in conditiile in care sunt Microsoft Website Spark Web Developer. Zilele trecute am fost putin constrans (de imprejurari), sa reinstalez o distributie draga mie, candva, Mandriva Linux 2010.1 Sprin Edition, versiunea Free.
Din ce în ce mai mult, tehnologia face parte și din viața managerială a românilor. Iar doresc să vă amintesc că românii oricum încă nu percep unele avantaje de genul numerelor scrise cu litere, cum sunt 074-FIRMAXY sau asemănătoare (cu scuzele de rigoare dacă cineva utilizează chiar acest număr).
Este foarte important pentru orice afacere, începând de la corporații, la buticul de la colțul blocului, să nu cedeze tentației de a „economisi” câțiva bani doar pentru că presa este plină ochi cu titluri „îmbucurătoare” de genul „Criza durează până la anul și la mulți ani” sau „Criza se va termina cândva între Sfântul Așteaptă și Paștile cailor”.
Încă o dată am constatat un truism pe care aș vrea să îl dezbat aici, atât ca afacerist cât și ca… om, cu ajutorul tuturor cititorilor blogului Dev-Vision, vorbitori ai limbii române.
Navigam peste posturile TV înainte de a mă duce la sala de fitness, să fac gimnastica de dimineață. Observ din ce în ce mai multe reclame care ating direct la sentiment, părinții, dornici oricând să aibă un copil mai bun, mai frumos, mai puternic, mai rezistent, mai-mai decât cel al vecinilor, că deh, vezi cum e: "L-ai văzut pe Mihaiță ce mare a crescut? Doamna X zice că îi dă în fiecare zi să bea (produsul) Y. Hai să încercăm și noi!". Și așa, pe bază de recomandare, începe între părinți un marketing viral, unul spunând celuilalt și așa mai departe.
As I mentioned before, Microsoft launched its new, much appreciated search engine, transforming the competition and bringing Bing in the top of the search engines, a place where Microsoft Live Search, unfortunately, never was.
Today I was trying the new product from Microsoft, Expression Web, version 2, quite useful to all web developers world-wide. I know I was working a bit with the previous version (Expression Web Designer) and I was quite impressed where Microsoft got to be after removing FrontPage from the Office package (for those of you who don't already know, Expression Web - at least the first version - was using the powerful engine behind FrontPage, improved where necessary).
It's hard not to notice the power of today's mobile terminals. We use these devices every day, yet many of us don't even realize the true potential hidden inside this small devices.
M-am bucurat ca am reusit sa fiu iar live, pe YouTube, Facebook si Twitter, impreuna cu oameni faini: Ionut Balan si Adrian Boioglu, pentru a discuta, in timpul evenimentului Apple din martie 2022, despre Apple Mac Studio, Apple Studio Display, iPhone 13 verde si iPad Air.
Am discutat, impreuna cu un panel format din oameni faini precum Ionut Balan de la mobzine.ro, Adrian Boioglu de la boio.ro si Ionel Rohneanu de la isay.ro, in direct, in timpul keynote-ului Apple din 13 octombrie 2020, lansarea iPhone 12, iPhone 12 Pro si HomePod Mini.
În data de 8 aprilie 2017 am susținut o prezentare, lejeră, pe teme de IoT, în cadrul CodeCamp Cluj-Napoca.
Sunt antreprenor și senior software engineer. Împreună cu partenerii servim multipli clienți din diverse domenii de activitate. Iată cum decurge, pentru mine, o săptămână... "obișnuită".
Burzcast este primul site românesc care a readus podcasturile tehnice și de business în România!
Am început acum 14 ani să postăm articole și să înregistrăm podcasturi. Din 2017 realizăm, pe lângă conținutul text și audio, conținut video.
Burzcast este un website de conținut new media despre tehnologie și business (podcast, articole și video), realizat de către Răzvan Burz.
Business-ul nostru cuprinde, de asemenea, componenta de software și web development, consultanță tehnică și producția de conținut new media pentru entități juridice.
Razvan Burz vorbește despre
Razvan Burz vorbește despre
Razvan Burz vorbește despre
Razvan Burz vorbește despre
Razvan Burz vorbește despre
Razvan Burz scrie despre
Concurs: patru cărți de dezvoltare personală și o oră de consultanță
Razvan Burz scrie despre
Razvan Burz scrie despre
Razvan Burz prezintă video
Razvan Burz prezintă video